3600 den kaç defa tazminat alınır

Tekrar çalışma hayatına dönen kişi, yeni işyerinde 1 yıl çalıştıktan sonra 15 yıl 3600 prim gününü tamamlamış olması sebebiyle yeniden işten ayrılarak kıdem tazminatını talep edebilir. Bu konu ile ilgili yasal bir kısıtlama söz konusu değildir.

3600 günden kaç defa kıdem tazminatı alabilir?

Bu yazıyı birden fazla kez temin ederek 1 yıl aynı işverende çalışma koşulunu sağlamak şatı ile işten ayrılıp kıdem tazminatını birçok kez alabilir. Bunun önünde yasal olarak hiçbir kısıtlama yoktur.

SGK tazminatı yazısı kaç defa alınabilir?

Özetle, SGK'dan alınan “KIDEM TAZMİNATI YAZISI” ile çalışanlar sadece bir kez kıdem tazminatı alabileceklerdir.

3600 yasasından nasıl yararlanabilirim?

Yasal durum şöyle; Toplam 3600 gün prim ödenmiş olmak kaydı ile fiili hizmet süresi 15 yıl olanlar emeklilik gerekçesi ile işten ayrılma ve kıdem tazminatı alabilme hakkına sahiptir. Bu husus 1475 sayılı eski İş Kanunun yürürlükte kalan ve halen geçerliliğini sürdüren son ve tek maddesi Madde 14/5' e dayanmaktadır.

Iş veren tazminatı kaç günde öder?

Yasalarda böyle bir sürenin belirtilmemiş olması nedeni ile kıdem tazminatının ödenmesi gereken tarihin hemen olduğu anlaşılmaktadır. İşçinin işten çıkması veya çıkartılması tarihinde kendisine yapılacak tüm haklarının ödenmesi gibi kıdem tazminatı da ödenmelidir. Bu ödeme peşin bir şekilde çıkışı ile yapılmalıdır.

Kıdem tazminatı 2 kere alınabilir mi?

Kıdem tazminatı alan bir kişi, başka bir işyerinde de bir yılını doldurmasının ardından işten çıkartılırsa ikinci tazminatı da alabiliyor. Ancak emekli olurken kendi isteğiyle ayrılmasına yani istifa etmesine rağmen tazminatını alabilen emekli, çalışmaya başladığında istifa ederse para alamıyor.

3600 primi olan tazminat alabilir mi?

Cevap: İlk kez sigortalı olduğu tarih, 8 Eylül 1999 tarihinden önce olanlar 15 yılı doldurup, 3 bin 600 prim gün sayısını tamamladıklarında işyerinden ayrılarak kıdem tazminatı alabiliyor. 1991 yılından beri aralıksız çalışıyorsanız ve 15 yıl ile 3600 prim günü doldurduysanız tazminat alabilirsiniz.

SGK 2 kez kıdem yazisi veriyor mu?

08.09.1999 yılından önce sigortalılığı başlamış kişilerin 15 yıl 3600 prim günü şartını sağladıkları ilk günden itibaren SGK'dan bu yazıyı talep ederek işten ayrılma hakları saklıdır. … İşçinin birden fazla kez bu yazıyla kıdem tazminatı almasında herhangi bir sakınca görmemiştir.