Antep ekşili köfte

Ekşili köftenin hamuru nasıl yapılır?

İnce bulgur ve irmik soğuk suyla ayrı ayrı ıslatılır. 15 dk bekletilir. Her ikisi de ıslandıktan sonra çok küçük doğranmış soğanlar, damak tadınıza göre tuz, karabiber, toz biber de eklenip iyice yoğurulur. Un ve yumurta eklenip yoğurmaya devam edilir.

Ekşili köftenin sosu nasıl yapılır?

Yoğurt, un, yumurta sarısını iyice çırpın. İçine limon suyu ve sarımsağı ekleyin. Yoğurtlu karışımı yemeğin suyundan alıp ılıtın ve yemeğe ekleyin. Tereyağını eritin ve kırmızı biber, nane ve kimyonu ilave edin.

Ekşili köftenin yanına ne gider?

"Sulu Köftenin Yanına Ne Gider?" Diye Düşünenlerin Kurtarıcısı Olacak 12 Nefis Tarif

  • Kolay Mercimek Çorbası Tarifi.
  • Şehriyeli Yoğurt Çorbası Tarifi.
  • Patates Salatası Tarifi.
  • Bademli Pilav Tarifi.
  • Mevsim Salatası Tarifi.
  • Zeytinyağlı Barbunya Tarifi.
  • Zeytinyağlı Bezelye Tarifi.
  • Yağlı Biber Turşusu Tarifi.

Antep usulü içli köfte nasıl yapılır?

Gaziantep İçli Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına bulgur ile irmiği koyalım.
  2. Ilık su yardımı ile ıslatalım .
  3. Ağzını kapatarak 5 dak. …
  4. Bir taraftan ocakta Soğanları minik minik doğrayalım.
  5. Tavada yağda pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  6. Salçasını da ekleyerek devam edelim.
  7. Sonra kıymasını ekleyerek kavuruyoruz.

Ekşili sulu köfteye yoğurt konur mu?

Su kaynayınca içine köfteleri atıp pirinçler patlayana kadar pişirin. Diğer yanda yoğurt ve limon suyunu bir kasede güzelce çırpın. Kaynayan köfte suyuyla ılıştırdığınız terbiyeyi çorbaya ekleyin. Ocaktan aldığınız köfteye tuz, karabiber ve kıyılmış maydanoz ilave edin.

Ekşili ufak köfte nasıl yapılır?

Ekşili Ufak Köfte Yapılışı: Soğanlar ufak ufak doğranır. Karabiber, kırmızıbiber ve tuz ilave edilerek iyice yoğrulur, (15-20 dk.) içine kıyma ilave edilir, köfte iyice yumuşayınca kadar yoğrulur. Köfteden bilye büyüklüğünde parçalar kopartılarak avuç içinde yuvarlanır.

Terbiyeli köftenin terbiyesi nasıl yapılır?

Terbiyesi için bir kasenin içinde yumurta sarısı ve limon suyu karıştırılır. Yemek suyundan 4-5 yemek kaşığı alınıp, terbiyesinin içine karıştırılır. Pişmiş olan yemeğin içine karıştırarak terbiyesi dökülür ve 1-2 dakika ocakta durup alınır. Sıcak olarak servis edilir.