Autocad radüs yapma

AutoCAD de Fillet nasıl yapılır?

AutoCAD FILLET Komutu : Her zaman olduğu gibi komutu komut satırından FILLET ya da F yazarak girebildiğiniz gibi şerit menüden “Home > Modify” panelini de kullanabilirsiniz. Komuta girdiğinizde komut satırında hemen seçenekler belirecektir.

Fıllet komutu nasıl çalışır?

Fillet, çok işlevli bir komut. Genellikle çizgilerin bağlantı noktaları konusunda düzenlemeler yapmak için kullanılıyor. İki çizgi ucunu birbiriyle birleştireceksiniz diyelim. Modify> Fillet (F) komutunu seçin ve sırasıyla her iki çizgiye tıklayın.

AutoCAD radius komutu nedir?

Center: Çemberin merkezi Radius: Çemberin yarıçapı, R ile gösterilir. Diameter: Çemberin çapı, Ø ile gösterilir. Merkez koordinatları ve yarıçap değerine göre çember çizmekte kullanılır.

AutoCAD de trim nasıl yapılır?

Trim yaparken koparma esnasında Shift tuşuna basılı tutup çizgi üzerine tıklarsak extend yani uzatma yapabiliriz. Trim Komutu : Bu komut, seçilen nesneleri kesişen noktalardan itibaren keser. AutoCAD'in bu komutunun kısayolu ise 'tr' dir. Trim komutu yukarıda ki komutlar arasında bulunur.

Modify menüsü nedir?

Oluşturulan varlıkların yerlerini veya şekillerini değiştirmek amacıyla kullanılan komutlara MODIFY (düzenleme) komutları adı verilir. Bu komutlara MODIFY menüsünden, komut satırından komut adını girerek veya ekranın sağında bulunan MODIFY araç çubuğundan erişilebilir.

AutoCAD ölçü nasıl yapılır?

Ölçülendirme yapılacak çizimi açın. Dimension (Akıllı ölçülendirme) komutunu verin. Şimdi ekrandaki çizim nesnelerinin üzerinde imleci dolaştırmaya başlayın. Nesne kenetleme araçlarınız açık olduğundan bu durum AutoCAD'in hızını belli miktarda keserek hızlı ölçülendirmeyi yavaşlatacaktır.

AutoCAD de offset komutu ne işe yarar?

Offset komutu Türkçe karşılığı olarak ”Öteleme” diye adlandırabileceğimiz. Çizgi ya da nesneleri belirttiğimiz mesafe kadar uzağa, paralel bir şekilde kopyalayan komuttur. Autocad komutlarından offset'e yukarıdaki menüden okla gösterdiğimiz simgeye tıklayarak ulaşabiliriz.