Boşanan kadın nafaka alabilir mi

Boşanma davalarında kadın asgari ücretle çalışıyor olsa da nafaka talep edebilir. Yerleşik Yargıtay içtihatları da bu şekildedir.29-Jun-2021

Kadın hangi durumlarda nafaka alamaz?

Kadının zorluk çekmeyecek kadar aylık geliri varsa, Kadının emekli maaşı ya da kira geliri varsa, Kadın, yeni bir evlilik yaptıysa ya da biriyle evlilik hayatı yaşıyorsa, Eski eşinin bir işi ya da düzenli geliri olmayan kadın, nafaka talep etse dahi nafaka alamaz.

Boşanmalarda kadına ne zamana kadar nafaka ödenir?

Adalet Bakanlığı'nın çalışmasına göre ihtiyaç sahibi boşanmış bir eş kesinlikle nafakasız bırakılmayacak. Nafaka ödemeye hükmedilen taraf bu nafakayı evli kalınan süre 10 yılsa 10 yıl ya da bunun yarısı gibi sınırlı bir süre ödeyecek.

Bosanmayi kadın Acarsa ne olur?

Açıklık getirmek gerekir ki davayı kadın açsa da açmasa da eşin nafakaya ihtiyacı varsa nafaka bağlanır ve tüm hukuki haklar korunur yani davayı ilk açan taraf olmanın bir dezavantajı yoktur. Ancak tam kusurlu tarafın dava açmaya hakkı yoktur. … Hal böyleyken boşanma davasını kusursuz yahut kusuru az taraf açmalıdır.

Erkek hangi hallerde nafaka ödemez?

Nafaka alan tarafın evlenmesi, maddi yoksunluğun sona ermesi, taraflardan birinin vefatı, nafaka alan tarafın evlilik dışı beraberlik yaşaması ve haysiyetsiz bir yaşantı sürmesi durumlarında verilmekte olan nafaka kesilir.

4 bin TL maaş alan ne kadar nafaka verir?

Kesin olarak bir şey denemezse de ortalama olarak 4000 TL alan bir kişinin 750,00 TL – 1.000,00 TL arasında yoksulluk nafakası ödemesi makul kabul edilebilir.

Nafaka ödeyemiyorum çalışmıyorum ne yapmam lazım?

Bunun için ilgili kararın icraya konulmuş, nafaka borçlusuna icra yoluyla takip başlatılmış olması gereklidir. Eğer bu takibe rağmen nafaka gerekli sürede ödenmezse, takibin yapıldığı yerdeki icra mahkemesine şikayette bulunulmalıdır.

Nafaka ödememek için ne yapmalıyım?

Söz konusu dava, boşanma davası esnasında ya da sonucunda veyahut boşanmadan sonra açılan bir dava ile “nafaka yükümlüsü” durumuna gelinmesi durumunda, Aile Mahkemesi kararıyla birlikte “nafakanın kaldırılması”nı talep ederek açacağınız davaya “nafakanın kaldırılması davası” adı verilmektedir.