Değer kaybı almak için şartlar

Değer kaybı hangi şartlarda alınır?

Hasara uğramış bir aracın araç değer tazminatı alabilmesi için;

  • Hasarın meydana gelmiş olduğu durumda araç sürücüsünün hatası olmaması gerekir. Sizden kaynaklana bir durum varsa şirketinden araç değer kaybı tazminatı alamazsınız.
  • Aracınız ile karışmış olduğunuz kazada haklı olmanız gerekiyor.

Araç değer kaybı nasıl alınır 2021?

Değer kaybı alabilmeniz için 0 mağdur taraf olmanızdır. Kaza tutaklarında karşı taraf kusurlu, siz ise mağdur bulunmalısınız. Değer kaybı tazmini için çift taraflı kaza sonrası aracınızda bir hasar oluşması ve onarım görmesi gerekmektedir.

Araç değer kaybı yüzde kaç?

Ayrıca araçta meydana gelen maddi hasarın, aracın rayiç bedelinin %2'sinin altında kalması halinde değer kaybı tazminatı araçta meydana gelen maddi hasar tutarını aşamayacaktır. Yani aracınızda meydana gelen maddi hasarlarda meydana gelen hasar araç rayiç bedelinizin %2 sinden fazla olmayacaktır.

Araç değer kaybı kaç yaşa kadar?

Araç değer kaybı yaş sınırı 10 yıl olarak belirlenmiştir. Aracınız 10 yaşından büyük olmamalıdır. Karşı tarafın trafik sigortasının bulunması gerekmektedir; eğer kazayı yapan tarafın trafik sigortası yoksa araç değer kaybını bizzat ödemek zorunda kalır.

Araç değer kaybı tazminatı nasıl hesaplanır?

Yaşı ve aracın yürüyen aksam denilen bölgesinin almış olduğu hasarlar tüm kapsamı birlikte değerlendirilerek aracın kaza öncesi hasarsız ikinci el piyasa değeri ile kaza meydana geldikten ve tamir edildikten sonraki ikinci el piyasa değeri arasındaki farka göre araç değer kaybı hesaplanır.

Araç değer kaybını kim ister?

Araç Değer Kaybı Kimden İstenir. Araç sahibi, araç sürücüsü ve arcı sigortalayan firmadan istenir. Trafik kazası yapan pek çok kişi kaza sonrasında aracında meydana gelen araç değer kaybı kimden isteyeceğini düşünür. Araç değer kaybı kimden istenir sorusunun en net cevabı şu şekilde verilebilir.

Araç değer kaybı kaç günde ödenir?

Araç değer kaybı yazılı başvuru yapılan tarihten itibaren Sigorta şirketi 15 gün içinde ödemeyi yapmak ve cevap vermek zorunluluğu bulunmaktadır. ! 5 gün içinde ödeme yapılmaz ise Tahkim komisyonuna başvur yapılır.