Dolgum düştü dişim kırıldı

Diş dolgum kırıldı ne yapmalıyım?

Vatandaşların dolgusu kırıldığı andan itibaren bir diş doktoruna gitmesi gerekir. Kırılan dolgu bekletildiğinde ileride daha büyük sorunlara yol açar. Dolgu yapılacak dişlerde uygulanacak dolgu yöntemini hekim belirler. Diş tahribine bağlı olarak amalgam dolgu ya da kompozit dolgu yapılabilir.

Yarısı kırılan diş dolgu olur mu?

Estetik Dolgu veya Bonding Tedavisi Özellikle ön dişlerin minesinde küçük bir çatlak meydana geldiyse, Bonding yöntemi uygulanmaktadır. Diğer dişlerde oluşan aynı sorun için de Estetik Dolgu tercih edilir. Bu yöntemlerde kırık, dolgu yapılarak kapatılmakta ve diş sağlamlaştırılmaktadır.

Kırılan diş kendini onarır mı?

Diş bazı durumlarda kendini yenileyebilen bir yapıya sahiptir. Fakat bu onarım çok minimal düzeydedir. Dolayısıyla kırılan dişin kendini onarması veya uzaması söz konusu olamaz. Kırığın şekline göre hekim müdahalesiyle ilgili alan tedavi edilebilir.

Çürük diş çekilmezse ne olur?

Peki gömülü diş çekilmez ise ne olur, çıkamayan diş zamanla sık sık apse yapmaya başlar ve şişer, yan büyüyen diş diğer dişlere baskı yaparak şekil bozukluklarına ve ağrıya sebep olur. Gömülü kalan dişler besin birikmesine sebebiyet vererek diğer dişlerde çürümeye neden olabilir.

Kırık dişe dolgu yapılmazsa ne olur?

Kırık bir diş, tedavi edilmediği takdirde bakteri toplayarak enfeksiyona veya apseye neden olur. Kırık bir diş genellikle sinire zarar verme riski taşır ve kök kanalı ihtiyacına neden olabilir.

Dolgu sökülüp tekrar yapılır mı?

Dişler arasında, yemek artıklarının araya girip gömülmemesi için bir kontak olmalıdır. Eğer dolgu yapılan dişlerden birinde kontak gerçekleşmiyorsa, bu durumda dolgulardan biri sökülüp, o kontak sağlanacak şekilde yenilenebilir. Ayrıca eski dolgularda çatlak ve kırık varsa dolgu değişebilir.

Kırılan dişin kökü kalırsa ne olur?

Kırılan dişin kökü, diş etinde kaldığında, kişinin diş doktoruna görünmesi şarttır. Diş etinde kalan kök, hemen tedavi edilmez ise, diş kökü zarar görebilir. Kırılan dişin kökü, diş etinde kaldığında doktor, diş çekimi yahut kanal tedavisi tercih etmektedir.