Gelişim psikolojisi notları

Gelişim psikolojisi konuları nelerdir?

Gelişim Psikolojisi konuları; Psikolojiye giriş, Temel kavramlar ve Gelişimi etkileyen faktörler, Gelişimin temel ilkeleri, Gelişim görevleri, Bilişsel gelişim kuramları, Dil gelişimi, Ahlak gelişimi Kişilik gelişimi ve Bireysel farklılıklar gibi birçok derin konudan oluşmaktadır.

Gelişim psikolojisi kuramları nelerdir?

Gelişimle ilgili kuramları “psikoanalitik kuram, bilişsel kuram, sosyal öğrenme kuramı, bilgi işleme kuramı, sosyo kültürel kuram” olmak üzere 5 alt başlıkta incelemek mümkündür.

Kişilik gelişimi ne demek?

Kişilik gelişimi, bireyin sosyal ve fiziksel çevresi içinde tutarlı olarak gösterdiği kişilik özelliklerinin oluşumudur. Bu kuram bireyin bilişsel etkinlikleriyle ilişkili olup, insan davranışlarının bilinçten öte, bilinç altı ile ilişkili olduğunu vurgular.

Eğitim psikolojisini bilmek neden önemlidir?

Öğrencinin gelişimi ve tanınması açısından önemli katkılarda bulunur. Bireye eğitim açısından nasıl yardım edilebileceği, bireye nasıl davranılması gerektiği konusunda da eğitime ışık tutar. Öğrenme sağlanması için en elverişli ortamın sağlanması konusunda katkıda bulunur.

Eğitim Bilimleri Gelişim Nedir?

Gelişim nedir? Gelişim organizmanın doğum öncesinden başlayarak bedensel, zihinsel, duygusal ve sosyal yönden olgunlaşma ve öğrenme etkileşimiyle sürekli ilerleme kaydetmesidir. Gelişimdeki bu ilerleme sistematik, ardışık ve süreklidir.

Öğrenme Psikolojisi öğrenme Nedir?

Öğrenme, bireyin olgunlaşma düzeyine göre, çevresiyle olan etkileşimi sonucunda yeni davranışlar kazanması veya eski davranışlarını değiştirme sürecidir”.

Gelişim Psikolojisi Yüksek Lisans nedir?

Gelişim Psikolojisi Yüksek Lisans Programı öğrencilerine Gelişim Psikolojisi ilkeleri, kuramları ve araştırma yöntemleri üzerine uzmanlaşma olanağı sunmak amacıyla tasarlanmış olup program mezunları Gelişim Psikolojisi ve ilgili alanlarda çalışıp, bilgilerini ve deneyimlerini uygulamaya koyabilirler.