Istisnai olarak türk vatandaşlığının kazanılması

İstisnai Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması Türkiye'ye sanayi tesisleri getiren veya bilimsel, teknolojik, ekonomik, sosyal, sportif, kültürel, sanatsal alanlarda olağanüstü hizmeti geçen ya da geçeceği düşünülen ve ilgili bakanlıklarca haklarında gerekçeli teklifte bulunulan kişiler.

Istisnai vatandaşlık nasıl kazanılır?

Türk Vatandaşlığının İstisnai Olarak Kazanılması*

  1. 1) Doğumla kazanılan Türk vatandaşlığı, soy bağı veya doğum yeri esasına göre kendiliğinden kazanılır. …
  2. 2) Sonradan kazanılan Türk vatandaşlığı, yetkili makam kararı veya evlat edinilme ya da seçme hakkının kullanılması ile gerçekleşir (5901 sayılı Kanun, m.9).

Istisnai vatandaşlık ne zaman sonuçlanır?

TC Vatandaşlık Başvurusu Sonuçlanma Süresi Ne Kadardır? Türk vatandaşlığı başvurusunun sonuçlanması için geçen süre, avukatsız yapılan başvurularda 2 seneye kadar çıkabilmektedir. Avukat ile yapılan başvurular ise, 6 ay ile 1 sene arasında sonuçlanır.

Vatandaşlık Başvuru Formu nereye gönderilir?

Türk Vatandaşlığının kazanılmasında başvurular yurt içinde yerleşim yerinin bulunduğu valiliğe (il nüfus ve vatandaşlık müdürlüğü), yurt dışında ise dış temsilciliklere bizzat veya bu hakkın kullanılmasına ilişkin özel vekâletname ile yapılır. Posta ile yapılan müracaatlar kabul edilmez.

Tekrar Türk vatandasligina gecmek icin ne lazim?

a) Başvuracak kişi vatandaşı olduğu ülkenin kanununa, vatansız ise 4721 sayılı Türk Medenî Kanununa göre ergin ve ayırt etme gücüne sahip olmalıdır, b) Başvuracak kişi başvuru tarihinden geriye doğru Türkiye'de kesintisiz beş yıl ikamet etmelidir.

5901 sayılı Türk vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi nedir?

5901 Sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunun 28 inci maddesinde belirtilen durumlarda olanlar yani TC vatandaşlığından izin alarak çıkanlar için eşlerine veya çocuklarına aile ikamet izni alma hakkı verilmiştir. Fakat çocukların aile oturum izni alabilmesi için 18 yaşından küçük olmaları gerekmektedir.

Vatandaşlık hizmet bedeli ne kadar?

2) Usulüne göre onaylanmış doğum belgesinin noter tasdikli Türkçe tercümesi, 3) Hangi ülke vatandaşı olduğunu gösteren belge, 4) Evlat edinilenin veli ya da vasisi olduğunu gösteren belge, 5) Hizmet bedelinin (115,00TL) Maliye veznesine yatırıldığını gösterir makbuz.

Vatandaşlık başvurusu kaç günde sonuçlanır?

Başvurular 6 ay ile 24 ay aralığında bir sürede sonuçlanabilir. Türk Vatandaşlığına geçme başvurusu yapan her yabancının Türkçe isim ve soyad seçme hakkı bulunmaktadır.