Keki kalıptan çıkarma yöntemleri

Kekinizi fırından aldıktan sonra bir tabağın üzerine ters çevirin ve üzerine nemli bir bez koyun. Çıkarır çıkarmaz nemli bir bezin üzerine de koyabilirsiniz. Bu şekilde de rahatlıkla çıkacaktır. Bu işlemi yaparken kenarlardan bir bıçak yardımıyla hafifçe yapışan yerleri ayırmaya da gayret edin.04-Jan-2018

Kek kalıba yapışmadan nasıl çıkar?

Keklerin Kalıptan Çıkarılması Yöntemi Keki ve tabağı sallamadan, tezgâha koyarak, kalıbın üzerine birkaç kez parmaklarınızla vurarak, kekin çıkmasını sağlayınız.

Döküm kek kalıbı ilk nasıl kullanılır?

*İlk kullanımdan önce deterjanla yıkanmalı, durulanıp iyice kurulanmalıdır. *Daha iyi pişirme için, kullanmadan önce az miktar sıvı yada katı yağla yağlanmalıdır. *Yıkanmadan önce soğuması beklenmelidir. Sıcakken direk suya maruz bırakıldığında ürünün yapışmaz yüzeyi hasar görebilir.

Kek kalıbı ne ile yağlanır?

Kalıba biraz katı yağ veya sıvı yağ koyun ve bir parça yağlı kağıt ya da kağıt havlu ile kalıbın her yerini, köşeler dahil yağlayın. Sprey yağ kullanıyorsanız, bu adım daha basittir. Sadece tavaya bolca püskürtün. Un, yiyeceklerinizin yapışmaması için önemli bir adımdır.

Emaye kek kalıbı nasıl?

Emaye Borulu Kek Kalıbı, en çok kabaran kekleri yapmak için idealdir.

  1. Pişirdikten 10 dakika sonra keki rahatlıkla çıkarabilirsiniz.
  2. Kanserojen madde içermez.
  3. Anti bakteriyel.
  4. Çizilmez.
  5. Emaye ürünler sağlıklıdır.
  6. Nikel alerjisi olanlara tavsiye edilir.
  7. Yüksek ateşe dayanıklıdır.
  8. Yapışmaz.

Kekin kalıba yapışmaması için ne yapmalı?

Oda sıcaklığına gelmiş tereyağı yardımıyla kalıbızın tüm iç kısmını güzelce yağlayın. Ardından kalıbınızı güzelce unlayın. Unlarken dikkat etmeniz gereken nokta fazla unları silkelemek. Silkeleyin ki kek pişerken unlar tabanına yapışmasın ve tadını bozmasın.

Kek kalıbında kek kaç dakikada pişer?

Kek tariflerinde çoğu kez fırının dereceleri farklı ayarlanıyor. Fakat fırında kek pişirirken derece 180 olmalıdır. Bu ısıda keki 30 dakika kadar pişirmeniz gerekmektedir.

Döküm kek kalıbı kullanışlı mı?

Evet, demir döküm kullanması oldukça hassas mutfak gereçlerinden ve oldukça da pahalı. Ancak ısıyı doğru dağıtması açısından demir döküm kek kalıpları tek kelimeyle harika işler çıkarıyor. Kekinizin içinin pişmemesi gibi bir sorunu olmuyor.