Kpss genel kültür genel yetenek b grubu

KPSS Genel Kültür Genel yetenek hangi grup?

B grubu mesleklerinden birine atanmak isteyen tüm adaylar KPSS Genel YetenekGenel Kültür sınavına girmek zorundadırlar.

KPSS lisans A ve B grubu nedir?

B gurubu mesleklerinden birine atanmak isteyen tüm adaylar KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür sınavına girmek zorundadırlar. A Gurubu kadrolarından farklı olarak tüm lisans bölümleri B Gurubu kadroları oluşturur. Mühendis, mimar, veteriner, psikolog, sosyolog, hemşire, ebe vb. tüm lisans kadrolarıdır.

Lisans B grubu ne demek?

KPSS B grubu uzman, müfettiş, kontrolör yardımcılığı, kaymakam adaylığı ve denetmen kadroları haricindeki tüm kadroları içermektedir. … KPSS B grubuna orta öğretim, ön lisans veya lisans oturumlarına katılım sağlamaktadır. Bu kadrolar düz memurluk olarak bilinmektedir.

KPSS Genel Kültür hangi konular var?

Kpss'de genel kültür konularından 60 tane soru sorulmaktadır. Bu soruların 30 tanesi tarih konularından, 18 tanesi coğrafya konularından, 9 tanesi vatandaşlık konularından ve 3 tanesi de güncel konulardan çıkmatadır.

KPSS P3 grubu nedir?

KPSS b grubu adaylarının aldığı bir puan türü olan P3 ile de birçok kurum memur alımı yapmaktadır. KPSS P3 çift yıllarda düzenlenen sınav da genel yetenek ve genel kültür alanından alınan puandır.

KPSS hangi memurluklar var?

Bu çerçevede, düz memurluk, kurum avukatlığı, mühendis, tekniker, teknisyen, memur, psikolog, mimar, veteriner vb. tüm kadrolar KPSS-B kadrolardır.

B grubu kadro ne demek?

B grubu meslekleri mimar, mühendis, hemşire, sosyolog, psikolog, ebe, hemşire, veteriner gibi lisans kadrolarının KPSS B grubuna atanması halinde mümkündür. Yani A grubunun haricindeki hemen hemen her tür meslek grubunu kapsamaktadır.