Közlenmiş kapya biber turşusu

Közlenmiş kırmızı biber sirkeli nasıl yapılır?

Zeytinyağını, sirkeyi ve tuzu derin bir kasede karıştırın. Kavanozlara önce közlenmiş biberleri, üzerine kıyılmış maydanozu, en son sarımsakları yerleştirerek üç veya dört kat olacak şekilde dizin. Üzerine hazırladığınız sirkeli zeytinyağı karışımından dökün. Kapağını sıkıca kapatarak buzdolabında muhafaza edin.

Kavanozda közlenmiş kırmızı biber nasıl yapılır?

kaynatıp kenara aldığınız tencerenin içinden kavanozlarınızı çıkarın, önce yine kapakları ters duracak şekilde oda sıcaklığında güzelce bekletip soğumasını sağlayın. Yaklaşık 7-8 saat bu şekilde bekletip tamamen soğuttuğunuz kırmızı köz biber konservelerinizi serin ve güneş ışığı almayan bir yerde güvenle saklayın.

Közlenmiş biberi kavanozda nasıl saklarız?

Temizlediğimiz biberleri, kenara alın. Sarımsakları soyup, birkaç parçaya bölün ve biberleri konserveye dizip, aralara sarımsakları bırakın. Üzerine şeker, tuz serpip; sirkeyi, yağı ve suyu ekleyip kapağını kapatın. Buzdolabında saklayın.

Kahvaltılık közlenmiş kırmızı biber konservesi nasıl yapılır?

çok minik olmayacak şekilde doğruyoruz. Bu arada tencereye yağla birlikte cin biberini kavuruyoruz. Sarımsak, sirke, şeker, tuz bunları koyup bir iki dakika sonrada biberleri ilave edip 10 -15 dakika kavuruyoruz. Sıcakken kavanozlara koyup ağzını sıkıca kapatıp ters bir şekilde koyup uyutuyoruz.

Közlenmiş kırmızı biber kabuğu nasıl kolay soyulur?

Yapılışı:

  1. Közlediğiniz sıcak sebzeleri derin bir kaba alın.
  2. Üzerine streç filmi hava almayacak şekilde kapatın.
  3. 20 dakika bekleyin ve açıp sebzeleri elinizle soyun.

Kırmızı biber közlemesi nasıl yapılır?

Fırında Kapya Biber Közleme (Dondurucu İçin) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kapya biberlerimizi güzelce yıkayıp kuruluyoruz İki kat alüminyum folyo yada yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye biberleri dizip 180 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika biberlerimizi közlüyoruz.
  2. Piştikten sonra çıkarıp soğumasını bekliyoruz.

Kapya biber kavanozlara nasıl konur?

Soyulmuş biberleri iri parçalar halinde doğrayın. Geniş bir kapta biberleri sarımsakları ve doğranmış maydanozu harmanlayın. Bir litre yağı kontrollü bir şekilde ekleyin ben tamamını dökmedim tuzu ağız tadınıza göre ayarlayıp karıştırın. Daha sonra tüm malzemeleri kavanozlara doldurup ağızlarını kapatın.