Lazerle safra kesesi taşı kırma

Safra kesesindeki taşlar kırılır mı?

Dr. Nurkan Törer, “Bu hastalıkta böbrek taşlarında olduğu gibi taşın kırılması, düşürülmesi veya eritilmesi gibi tedaviler yoktur” diyerek günümüzde en etkin tedavi yönteminin ameliyat ile safra kesesinin içindeki taşlarla beraber alınması olduğunu söylüyor.

Safra kesesi taşı nasıl kırılır?

Taş çıkarmada, safra yolunun ağzını genişletmek için sfinkterotomi dediğimiz yöntemle safra yolunun barsağa bağlandığı kısımdaki sfinkter kesilir. Böylece taşların safra yolundan ince barsağa çekilebilmesi mümkün olabilir. Sonrasında ise ERCP yöntemiyle, kateter kullanılarak taşlar çıkarılmaktadır.

Safra kesesi taşı nasıl yok edilir?

Safra kesesi taşı yoğurt ve zerdeçal karışımı ile düşürülebilir. Her sabah zerdeçallı ev yoğurdu yiyerek boşaltım sistemini çalıştırabilirsiniz. Bu yöntemi düzenli olarak denediğinizde safra kesesi taşından kısa sürede kurtulabilirsiniz.

Safra kesesi taşı ilaçla erir mi?

Bu tablonun kesin tedavisi safra kesesinin alınmasıdır. Geçmişte taşların ilaçla eritilmesi yöntemleri denense de işe yaramadığı görüldü.

Safra alınmadan taşlar alınabilir mi?

Bu maddeler safra kesesi içerisinde çökelti oluşturmakta ve sonrasında taşlar olarak adlandırılmaktadır. Bu sebepten safra kesesi taşı olan insanlarda safra taşlarının alınması diye bir ameliyat yoktur. Safra kesesinin tamamı alınır. Zira aksi halde bozulmuş organ tekrar taş üretecektir.

Safra kesesi taşı ameliyat olmadan geçer mi?

Safra kesesi içinde taş varsa bunun kesin tedavisi ameliyattır. Eğer taşlar ana safra yoluna düşerse safranın bağırsağa akması engellenerek sarılığa sebep olabilir. O zaman 1 günde tedavisi yapılacak basit bir ameliyatın şekli değişecek, ameliyatta safra yollarına da müdahale etmek gerekebilecektir.

Safra kesesi taşı kendi kendine düşer mi?

Taş bazen küçükse kanaldan oniki parmak barsağına kendiliğinden geçebilir. Bu durumda safra yoluna müdahale edilmesine gerek kalınmadan sadece safra kesesinin alınması yeterli olur.