Pekmezli kabak tatlısı nasıl yapılır

Fırında pekmezli kabak nasıl yapılır?

Bal kabağının artan suyundan 1 litre kadar bir kaba alıp içine pekmez ilave edilir. İyice karıştırıldıktan sonra tepsideki bal kabaklarının üzerine dökülür. Ben bal kabağı miktarı çok olduğu için 2 tepsi yaptım. 150 derece ısıtılmış fırında tepsideki suyunu çekene kadar yaklaşık 1 saat kadar pişirilir.

Şekersiz pekmezli kabak tatlısı nasil yapilir?

Şekersiz Kabak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. KaI bakları doğrayalım. Kaynamış suyun içine alalım. …
  2. Yumuşayana kadar pişsin. Hurma ve kuru erik kendi doğal şekerlerini vereceği için birlikte kaynasınlar.
  3. Piştikten sonra süzelim. …
  4. Soğuduktan sonra tatlandırmak için bal, pekmez kullanabilirsiniz.

16-Mar-2021

Pekmezli kabak nasil yapilir?

Kabaklar sulandıktan sonra tencereyi ocağa alın. Kabakları kapağı kapalı halde 20-25 dakika kadar pişirdikten sonra üzerine pekmezi gezdirin. Bu şekilde 20-25 dakika daha pişirdiğiniz kabakları ocaktan alıp soğumaya bırakın. Servis tabağına aldığınız kabakları üzerine ceviz içi serperek servis edin.

Lokanta usulü kabak tatlısı nasıl yapılır?

Kabak Tatlısı ( Lokanta Usulü ) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Soyulmuş, dilimlenmiş balkabaklarımız tencereye alınır ve üzerine toz şeker koyulur. …
  2. Tencerenin ağzı kapatılır ve geceden sabaha kadar bekletilir.
  3. Şeker eriyip tenceremiz suyla dolduğunda ocağa konulur.
  4. Kapak kapalı, kaynayana kadar alevli ocakta pişmeye bırakılır.

Kabak tatlısına pekmez katılır mı?

Bal kabakları yumuşayana kadar pişirin. İndirmeye 5 dakika kala pekmezi dökün. Tekrar tencerenin kapağını kapatın. 5 dakika sonra ocaktan alın ve oda ısısında soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra servis tabağına alın.

Kabak tatlısına pekmez dökülür mü?

Kabakları porsiyonluk 2-3 parçaya bölerek, fırın tepsisine koyun. Üstüne su ve pekmezi koyduktan sonra, 200 derecede orta kısımda kabaklar yumuşayana dek pişirin.

Şekersiz kabak tatlısı nasıl yapılır?

Tarçınlı su soğurken kabakları soyup dilimleyin. Kabak dilimlerini soğuyan tarçınlı suya koyup yeniden ocağa alın. Kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirdiğiniz tatlıyı servis tabağına alın. Bal ve tahini bir kasede karıştırıp balkabaklarının üzerine gezdirin.