Vajinal kültür ve smear aynı mı

Bunlar birbirinden tamamen farklı testlerdir. Yani aynı değildir. Smear testinin amacı kanser taraması yapmaktır. Vajinal kültürde ise genital enfeksiyona neden olabilecek bakteri ve mantar araştırması yapılır.Nov 14, 2020

Vajinal smear nedir?

Smear testi rahim ağzını (serviks) değerlendirmek ve hem enfeksiyonlar hem de kanser- kanser öncüsü durumlar açısından kontrol etmek için kadınlara yapılan özel bir rahim ağzı tarama testidir.

Smear testi kızlık zarını bozar mı?

Bakirelere smear testi yapılmasına gerek yoktur. Smear alınması esnasında bekaret bozulabilir.

Vajinal smear nasıl alınır?

Smear testi basit ve ağrısızdır. Test adet zamanı yapılmamalıdır, en iyi zaman adetten 10-20 gün sonrasıdır. Önce rahim ağzının (serviksin) görülebilmesi için, vajinaya bir spekulum (muayene aleti) yerleştirilir. Ardından küçük bir fırça rahim ağzına sürülerek hücre örnekleri toplanır ve cam üzerine yayılır.

Simir testi pozitif çıkarsa ne olur?

Smear Testinde Çıkan Anormal Sonuçlar Nelerdir? Smear testinde anormal özelliklere sahip hücreler görülmüşse sonuç pozitif olarak değerlendirilir. Pozitif sonucunuz olması kanser olduğunuz anlamına gelmez. Anormal sonuçların büyük kısmı HPV (Human Papilloma Virus) adı verilen virüs enfeksiyonuna bağlı değişikliklerdir.

Vajinal smear testi neden yapılır?

Smear testi, rahim ağzı ( serviks ) kanseri olmak üzere rahim ağzındaki hücresel düzensizlik ve kanser öncüsü hücrelerin, endometrium kanserinin teşhisi için kullanılan bir testtir. Kadınların, kadın doğum hastalıkları uzmanlarının belirlediği rutinde smear testi yaptırması gerekmektedir.

Smear testi kimlere yapılır?

Cinsel ilişkide bulunmuş olan tüm kadınların cinsel aktivite başlangıcından 3 yıl sonra başlamak üzere rutin yıllık muayene ve smear önerilmektedir. 21 yaşın altında olan cinsel ilişkide bulunmamış kişilerde smear testi gerekmemektedir.

Bekarlara smear testi yapılır mı?

Cinsel ilişkiye başlamamış kadınlarda yapılmasına gerek yoktur. Rahim ağzı kanserinin sebebi çoğunlukla HPV virüsüdür. Bekarlarda rahim ağzı kanseri açısından risk henüz başlamamıştır. Bu yüzden smear testine gerek duyulmaz.