Yemek püf noktaları

Yemek yaparken tencerenin kapağı kapatılır mı?

Yemek pişerken tencerenin kapağı kapalı olmalı Çünkü bu şekilde buhar kaybolmaz ve yemeğin pişme süresi kısalır. Sebze ve meyveler mümkün olduğunca kısa sürede ve diriliğini koruyacak şekilde pişirilmelidir. Çünkü B ve C vitamini gibi vitaminler ısıyla kolayca kayba uğrar.

Mutfakta yemek yaparken nelere dikkat etmeliyiz?

  • Yemek yerken huzurlu olun. …
  • Bir öğünde çok değişik türde besin almayın. …
  • Yiyeceklerinizi tam olarak çiğneyin. …
  • Yemek yerken oturuşunuza dikkat edin. …
  • Yemekten sonra bir süre dinlenin ve sağ burun deliğini açık tutun. …
  • Öğünler arasında yemekten sakının. …
  • Geç saatlerde yemeyin. …
  • Her gün bol su için.

Yemek yaparken sıcak su mu soğuk su mu?

İyi hesap edilerek verilen su miktarı, yemeğin pişme süresince yetecek ve piştikten sonra da kendine yetecek miktarda suyu olacaktır. Bir nedenle yemeğe ilave su vermek gerekirse, kaynar su verilmelidir. Pişen yemek içerisine ve pişmiş yemek içerisine soğuk su ilavesi yapılmaz. Çünkü, soğuk su yemeğin tadını bozar.

Yemeklerde el lezzeti nasıl olur?

Elinizin lezzeti yemeğe geçsin Çünkü “elin lezzeti” diye bir olay gerçekten var. Basit bir kurabiye yapımında bile ellerinizi kullanarak ne kadar iyi yoğurursanız, karışım o kadar homojen bir hâl alır; malzemelerin lezzeti birbirine iyice geçer ve lezzeti yakalarsınız.

Yemek yaparken once soğan mi et mi?

*Et yemeklerinde önce et kavrulur, soğan sonra ilave edilir.. *Soğan doğrarken gözlerimizin yanmaması için sirkeli su ile yıkarsak gözlerimiz yanmaz.. *Tuzu fazla olan yemeğin içine iki patates soyup atarsak, tuzu emdiğini göreceksiniz.

Fırında yemeğin üstü neyle kapatılır?

Fırında pişireceğiniz yemeğin yumuşak olmasını istiyorsanız üzerini yağlı kağıt ile kapatabilir, hafif kızarmasını istiyorsanız ise, üzerini açık bırakarak pişirebilirsiniz.

Kendimize Yemek hazırlarken nelere dikkat etmeliyiz?

* Temizlik kurallarına dikkat edin: Ellerinizi ve besinleri iyice yıkamadan yemek yapmaya başlamayın.

  • * Sebze ve meyveleri yıkarken deterjan ve sabun kullanmayın: Meyve ve sebzelerin sabun ve deterjanla yıkanması faydadan çok zarar getirir. …
  • * Etleri ve yemeklerinizi kızartmaktan kaçının.