Veda hutbesi ne zaman okundu

Veda Hutbesi, Hicri 9 Zilhicce 10 tarihinde (çeşitli kaynaklarda Miladi takvimde 6-7-8-9 Mart 632 olarak karşılanmaktadır.) İslam peygamberi Muhammed tarafından, kendisinin ilk ve son Hac'cı olan Veda Haccı'nda 124.000 Müslümana karşı yaptığı konuşma metni.

Veda hutbesi nerede ve ne zaman gerçekleşti?

Veda Hutbesi hicri 10. yılda (M. 23 Şubat 632) Hz. Peygamberin hac farizasını îfa için Mekke'ye gelip, Vedâ Haccı sırasında irad ettiği hutbelere verilen bir isimdir.

Hutbesi nerede okunmuştur?

Peygamber vefatının yakın olduğunu da tüm Müslüman alemine de bildirmiştir. Veda hutbesi ilk bakıldığında tek bir hutbe gibi görülse de gerçek anlamda bu hutbe Arafat'ta, Mina'da ve sonra yeniden Mina'da olmak üzere arife günü bayramın 1. ve 2. günlerinde parça parça olarak yerine getirilmiştir.

Kaç tane veda hutbesi var?

Veda Hutbesi, Hz. Muhammed'in vefat etmeden önce Mina ve Arafat'ta yaptığı son hutbelere verilen isimdir. Peygamber efendimizin yaptığı 4 ayrı hutbenin terkibinden oluşur.

Peygamber Efendimiz veda hutbesinde hangi konulardan bahsetmiştir?

Peygamber Efendimiz (s.a.v.) Veda Hutbesi'nde şunlardan bahsetmektedir:

  • Kadın haklarının korunması gerektiğinden bahseder.
  • Faizin haram olduğundan bahseder.
  • Zinanın haram olduğundan bahseder.
  • Kur'an-ı Kerim'den ayrılmamaktan bahseder.
  • Sünnetten ayrılmamaktan bahseder.
  • Kan davası güdülmemesinden bahseder.

Peygamberin Veda Hutbesinde vurguladığı insan hakları nelerdir?

Bu Veda Hutbesine insan hakları şöyle sıralanabilir; Herkesin can, mal ve namusu tecavüzden korunmuştur. … Servetin bir elde birikmesi için bütün varisler hisselerine isabet eden meşru haklarını vereceksinizdir. Zina gibi aile yaşantısını zarara uğrayacak her şey yasaktır. Bütün Müslümanlar kardeştir.

Veda Hutbesi kaç sayfa?

Peygamberimizin Veda Hutbesi

Yayın Tarihi:01.01.2007
ISBN:9789756835043
Dil:TÜRKÇE
Sayfa Sayısı:181
Cilt Tipi:Karton Kapak

Peygamber efendimizin veda hutbesini nerede okunmuştur?

Veda Hutbesi her ne kadar tek bir hutbe imiş gibi kabul edilmekteyse de, gerçekte bu hutbe, Arafat'ta, Mina'da ve bir gün sonra yine Mina'da olmak üzere arife günü ile, bayramın 1. ve 2. günlerinde parça parça irad edilmiştir.